Backtrack 5 Revolution 2


Cne  kite nk buat sesuatu yang hebat menjadi lebih hebat??? semestinya dengan memperbaiki kekurangan yg kite ada

BT5R2 da kua!!…haha

Geng BT telah menambah lebih daripada 40 apps baru untuk senarai utiliti yang berguna tuk para ‘3xp10i7’. BT5R2 juga telah dilengkapi dengan latest software seperti Social Engineering Toolkit (SET), pelayar Browser Exploitation Framework (BeEF) dan Maltego 3.1.0.

korg boleh tngk kt link nih…http://www.backtrack-linux.org/backtrack/backtrack-5-r2-released/

n jom kite semua upgrade…klik link ni tuk download… 🙂  -> http://www.backtrack-linux.org/downloads/

Gunalah Linux….


assalamu’alaikum…

sedar xsedar hari ni dah 28hb Feb 2012…cepat betul kan masa berlalu…dan dalam masa smnggu lagi,umur aku akan bertambah lagi..haha..dah tua aku rupanya…dan untuk kehidupan aku sekarang ni, alhamdulillah…makin banyak ilmu yang dapat…

Kepada mereka yang masih menggunakan Windows sebagai platform utama,apa kata kalau cuba berganjak kepada Linux… bukan susah sangat pun belajar guna linux,malah linux lebih menyeronokkan…huhu. Aku masih ingat macamana pertama kali aku belajar menggunakan linux…Zul yg ajar aku pakai backtrack 4 masa tu…selepas setahun membiasakan diri dengan backtrack,minat aku makin bertambah tuk belajar versi lain…Fedora,Ubuntu,Blackbuntu,Gnome,Debian,dan yang paling aku suka,sudah tentulah backtrack..haha..banyak bnda dalam backtrack ni kalau sape-sape yg nk cuba sesuatu yang lain dari Windows…bila fikir balik,timbul gak rasa menyesal sebab lambat kenal linux…

sekarang ni,linux mint yang paling latest,memang tak menghampakan sesape yg nk baru nk berjinak-jinak dengan sistem linux..cara penggunaan yg ‘friendly user’ n ceria… LinuxMint 12-Lisa ,ak dah cuba guna pakai…dan memang sangat bestJadi,cuba-cubalah belajar MENGGUNAKAN LINUX… 🙂

Kazam


Application: kazam

What it is:

A program that lets you record action on-screen into one video file.

Features:

It’s special features include a well designed interface, the ability
to record audio playing on your computer and built-in exporting
capabilities to upload screencasts to popular videosharing websites –
such as YouTube.

To know more about:

http://www.omgubuntu.co.uk/2010/09/kazam-0-1-available-the-screencasting-bar-on-linux-just-got-raised/

To install in Ubuntu:

sudo add-apt-repository ppa:and471/kazam-daily-builds

sudo apt-get update && sudo apt-get install kazam

Wonder Shaper


Application: Wonder Shaper

What it is:

An easy to use traffic shaping script that provides these improvements:
* Low latency for interactive traffic (and pings) at all times
* Allow websurfing at reasonable speeds while uploading / downloading
* Make sure uploads don’t hurt downloads
* Make sure downloads don’t hurt uploads

It does this by:
* Limiting upload speed slightly, to eliminate queues
* Limiting download speed, while allowing bursts, to eliminate queues
* Interactive traffic skips the queue
* ACKs and tiny packets skip the queue

Configuring the wondershaper requires you to accurately and precisely
determine your consistent upload and download speeds.

The wondershaper is the simplest, easiest to use, entry level, traffic
shaping script provided by Debian.

After installing this package, read highly the detailed instructions:
/usr/share/doc/wondershaper/

README.Debian 

To know more about:

http://lartc.org/wondershaper/

To install in Ubuntu:

sudo apt-get install wondershaper