Gunalah Linux….


assalamu’alaikum…

sedar xsedar hari ni dah 28hb Feb 2012…cepat betul kan masa berlalu…dan dalam masa smnggu lagi,umur aku akan bertambah lagi..haha..dah tua aku rupanya…dan untuk kehidupan aku sekarang ni, alhamdulillah…makin banyak ilmu yang dapat…

Kepada mereka yang masih menggunakan Windows sebagai platform utama,apa kata kalau cuba berganjak kepada Linux… bukan susah sangat pun belajar guna linux,malah linux lebih menyeronokkan…huhu. Aku masih ingat macamana pertama kali aku belajar menggunakan linux…Zul yg ajar aku pakai backtrack 4 masa tu…selepas setahun membiasakan diri dengan backtrack,minat aku makin bertambah tuk belajar versi lain…Fedora,Ubuntu,Blackbuntu,Gnome,Debian,dan yang paling aku suka,sudah tentulah backtrack..haha..banyak bnda dalam backtrack ni kalau sape-sape yg nk cuba sesuatu yang lain dari Windows…bila fikir balik,timbul gak rasa menyesal sebab lambat kenal linux…

sekarang ni,linux mint yang paling latest,memang tak menghampakan sesape yg nk baru nk berjinak-jinak dengan sistem linux..cara penggunaan yg ‘friendly user’ n ceria… LinuxMint 12-Lisa ,ak dah cuba guna pakai…dan memang sangat bestJadi,cuba-cubalah belajar MENGGUNAKAN LINUX… 🙂

One thought on “Gunalah Linux….

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s