Setahun Pemergian Arwah Sahabatku Syaufiq Farhan (Paan)


Assalamu’alaikum….

Sedar xsedar,dah genap setahun kembalinya salah seorang sahabatku Syaufiq Farhan a.k.a Paan ke pangkuan Illahi pada 29 Januari 2011…Al-Faatihah buat arwah…

Alhamdulillah, pada hari Jumaat malam sabtu lepas,aku,Amran,Ayoi,Kiko,Bana,Amri,Syafiq berpeluang buat bacaan Yaasiiin buat arwah…walaupun xramai yg dapat join,ak dah cukup bersyukur sbb boleh lpskn ‘rindu’ kt arwah….thnx pada korg…yg xdpt join tu,boleh la buat kt rumah sendiri kn…xde masalah pun…huhu

Insya-Allah,ade masa free nt,ak nk g gak jenguk kubur arwah…walaupun setahun dah berlalu,ak xpernah lupakan arwah…walaupun kejap sahaja perkenalan kami,tapi,banyak sngt kenangan dngn arwah…semoga roh arwah senantiasa dicucuri rahmat dr Allah…

Ni jelah yang aku nk updatekan buat masa skrg…aku rindukan semua kawan2 aku…rindukan family aku…semoga hidup kita semua sentiasa diberkati oleh-NYA…Aamiinn…

salam

“Jazakumullahu Khairan Kathiiraa…”

Installing pyrit on bactrack 5 or Ubuntu/Blackbuntu


Following command will create main directory tree for installation with svn support.
Code:

svn checkout http://pyrit.googlecode.com/svn/trunk/ pyrit_svn

We have just created a dir /pyrit_svn.This will install libs and other stuff that are needed:

Code:

apt-get install libssl-dev
apt-get install scapy
apt-get install python-dev

Going to construct pyrit

Code:

cd pyrit_svn/pyrit
python setup.py build
python setup.py install

Verify now if works typing pyrit on a command line. Now,find some dictionary for WPA, n start your attack!!

-Be smart- 🙂