Di Pagi Ini…


Assalamu’alaikum warahmatullahi wabarakaatuh..

1stly,ak mntak maaf sbb lame xupdatekan blog aku ni..yela..hr tu bz psl kerja + otak ak yg kusut tuk pk kn ape yg perlu aku coretkan kt sini…walhal,bnyak bnda yg ak rase nk kongsi ngn semua…

Perkara utama aku nk bgtaw,ak dh benti kerja kt Texx-Narr Enterprise..sebabnya,bia lah aku smpnkn sahaja..aku xnak blog yg aku usahakan ni jadi tempat tuk aku mengutuk orang…thnx bnyk2 tuk ex-boss aku,En.Shamsul sbb bnyak mencurahkan ilmu kt aku…

Sebenarnye,pg ni,lps solat subuh,ada jenazah yg br sampai kt surau,ak xtaw la sape,tp yg psti,wrga kondo rakyat ni..ade buat tahlil sikit..teringat lak kt arwah Paan bl tngk jenazah..semoga Allah s.w.t mencurahkn nikmat ke atas jenazah td,arwh Paan,n jg ditempatkn d klngn org2 yg beriman…lupe ak nk gtaw,ak bermalam kt rumah Amran,Ijat,Kiko,Amri, n Syafiq mlm td..thnx tuk korg cz sudi bg ak brmlm disini…lg pom,lme sngt xlpk ngn korg kn…masing2 bz…

Semalam ak ke Shah Alam tuk repair laptop Noyu kwn c Aida,n pastu lpk ngn iwe kt barra,n lpk lak pastu ngn Amad,Aiman,&Apiz Nasi Lemak Cinta Sayang…da lame kot xjumpa ngn dorg…mggu lps,ak ada gk ke sana cz nk jumpe atoks a.k.a ebet n amad a.k.a trex…lpk gk jp umh soleh…nk jmpe,akmal,tp akmal ader dinner lak…Pada Q,saya mntak maap…cz sy sll smpai Shah Alam kebiasaannya,dah lwt mlm,xnk kacau Q tngh2 mlm..sori k..

Hari ni gk,da masuk hari ke-3 ak demam + selesema + skt kpala + skt badan..huhu…huyung hayang dibuatnya…hmm..sedar xsedar,hr ni dah 20hb april..bermakna dh 22 hr ak xbekerja…buat freelance je kdg2…alhamdulillah,ader gk rzki kt ctu…

InsyaAllah,bln dpn ak dh start kje kt Innobuzz..biapun aku rse bidang kje nih jauh beza dr bidang kje ak,ak harap,aku leh sesuaikan diri..n insyaAllah,ak akn pstikan yg ini adalah kje tetap ak..Ak prlu brusaha tuk berubah…walaupun da bnyk kali ggl dlm hidup ak,ak amat yakin rzki di tnagan Allah…selaku makhluk-Nya,ak perlu bnyk bertawakkal,beribadah, n ikhlas dalam menjalankan kje…cz ak yakin,kl kje xikhlas,pntu rzki akn trtutup…ini pada pndpt ak la…

Perkara yang paling susah tuk dilakukan dalam hidup ak,adlah berubah….amat susah tuk lakukan perubahan walhal,semngt untuk berubah ade,tp untuk melaksanakannya,amat ssh…Tahun ni, ak dh ilang 2 org sahabat… arwah Paan,n Arep… Pada Arep: ‘ bila ko leh sehat n dtg cni?? lame dh xgadow ngn ko nih..ak dh rndu dh pd adk ak yg ni… 😦 ‘ …

Klah,ak rse setakat ni dl blog ak kali ni… InsyaAllah,kl umur ak masih pnjng,xder aral yg melintang,ak updatekn lg blog ni weekend nt…

Sekian…

‘ Jazakumullahu Khairan Kathiiraa ‘

Wassalam…

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s