Hasratku..


~Salam…

Hari nih aku kje cam bese…msk awl sikit kul 2pm td cz bos cll suh amik laptop yg customer order..huhu…cian hekmah,mira n arep yg ak xmpt lpk ngn dorg td…mlm nih ngah aku setup netbook nih,member bos aku dop karaoke lagu salim lak…terkedu gk aku..haha…tp kjp jew,aku pikir +ve…melalak die lam opis nih..haha..mentang2 la bos aku kuar gi men bdminton…haha..tp wokeh gk..sore tu,leh r tahan…xsunyi sikit aku…haha…

~Buat adik kecayangan aku si Hekmah yg sngt terserlah bakat sengalnya,mntak maaf sngt2 cz xsmpt nk gtaw tym blah gi kje td…aku kna rush..huhu…tu la…tym aku suh turun tu,xnk turun…haha..tym aku dh blk ke planet aku,mule lah ko nk cr aku kn..mmg ko amat berbakat lam bidang kesengalan nih..patot r ko leh jd leader group sengal..haha..xyah r dok post kt fb mrhkn aku…hahaha(giler kentang aku pasan…)

~Alhamdulillah,hari nih,aku da register tuk wat cert yg aku idam2kn..huhu…n dh dpt jadual lg tu…n mknanya korg sumer da xleh kacau aku hr sbtu siang..aku ader kls dr 9.30am smpi 5.30pm…huhu..gler lame kls..8jam…for 5 weeks..huhu..xsbr aku rse …n psnih,da kire diiktiraf lah..leh r nk cr kjew br taun dpn..xpom,naikkn kompeni aku skrg ..ni bahagian komersial pom aku xabes lg dop kutip data2 yg nk ltk kt website nt..hmmm…pnt gk kje sorg nih,tp,aku suker life aku skrg..xder sbrg mslh…syukur Allah msh  sygkn aku…DIA bg kesedaran lam jiwa aku…hmm…

~ni lah rupa jadual aku… :-

pack kn kls walaupom sekali smggu..huhu..tp aku yakin aku mmpu…sbb ni lh pluang trakhir aku…pluang akhir yg aku bg kt diri aku…n aku bngga cz aku trmasuk lam senarai 1st bacth…huhu…masa depan aku xdelah gelap sngt sprti yg org sngkakn..huhu..thnx pada yg msh teguh brdiri kt blkg aku…(kl korg lenguh berdiri,ckp la..nk bg kerusi nt..hehe..)

~Aku rse gembira sngt2..sbb aku dah jd diri aku yg dl blk…kepada En.Gajah,ko tau kn cmner aku yg dl..cma yg bezanya,aku xnah dtg lmbt kje…hihi…on tym jew sll…sbb tmpat kje nih jauh brbeza ngn tempat lama aku aku kje dl…w/pom gaji xder lah sebesar gaji dl,tp aku seronok kje…nk taw nape?? sbbnya,mase kje flexsibel,(tu yg plng pntng…)topup,mkn,mnyk moto,sume leh claim..haha…siyes aku syg gler tmpt kje skrg nih..dh la cuti dpt 2hr…dl gj bsr pom,cuti sehari jew..huhu…

~Kepada aday,thnx ko nk gk jmpew ngn aku br nih…kl ko bc blog aku nih,aku nk tnye satu bnda jew,ko amik tak windows 7×64 yg aku wat image file tuk ko??kl ko xambil,sia2 lah dop ajr ko nk format lappy tuh..haha…nth bl lg aku dpt jmpe korg sumer yg satu rumah ngn aku dl..siyes aku rndukn tym kiter semua satu rumah dl..dpt bahn membahan…gadow jrg2…maen gusti ngn trex…ngn atok…kacau sepet tdo…plok abang ngn punat tym tdow…kacau fariz yg xsuke aku kacau dia…n lan yg asik2 cr aku suh tngkkn lppy die..n Kem yg suke cr lg The Used tym tu..haha..aku stll lg lyn lagu2 tu sumer..haha…aku hrp korg sumer akn trus berjaya lam hidup korg…thnx cz sudi brkwn ngn aku n sudi bg aku tnggl ngn korg w/pom aku sorg yg ex-student uitm tym tu..aku rse hepi gler ngn korg…aku hrp aku akn dpt jmpe korg sume lg…

~Klah,aku nk truskn kje2 aku nih…nk blk awl gk rsenya..jp lg kul 12am,kl boleh,nk log out dh dr khdpn aku hr nih..ak nk readykn diri aku tuk tempuhi hari esok dengan pnuh smngt…Kl leh,ak nk sngt ucpkn juaan terima kasih pd ayah n mak aku cz sll support aku,sll cb penuhi impian aku..ak jnj aku xkn sia2kn hrpn dorg cmni sje..aku xpndai tuk ckp kt ayah n mak aku betapa aku sngt2 sygkn dorg…tnpa mereka yg sll support aku…aku xkn berada pada tahap diri aku yg skrg nih w/pom aku msh blom berpuas ht ngn pencapaian yg aku kecapi skrg..

~kepada adik2 aku sumer..samada adik kandung @ bkn,korg lah adik2 aku yg plng aku sayangi…kawan2 baek aku dr zmn sekolh lg smpai skrg…thnx bnyk2 cz tym aku bermasalah,korg sll dtg bntu aku…n buat yg aku knali d UiTM shah alam,thnx cz pernah bntu aku…aku akn balas jasa korg…n tuk dak2 umh aku,kite akn truskn prjuangn hidup kita di Kota nih ngn pnuh tabah…Klah…salam ukhuwwah pada insan 2 yg sudi mnjengah dlm hip aku yg sntiasa bermasalah nih..samada kjp ataupom  lame…ak akn hrgai korg sll…

~JAZAKUMULLAHU KHAIRAN KATHIIRAAA…

~Wassalam…

Aku (Part II)


~SALAM…

~Dah 2,3 hari aku xtaip pepe kt cni…mklum lah,kesebokn aku krja n kpenatan otak aku membataskan daya pemikiran aku..huhu..lg pom,aku rse hidup aku dah normal blk skrg..aku dh mmpu tuk ceria kembali..aku da mmpu brgelak ketaw ngn sume org..thnx kt arep..tiap2 mlm spnjg zmn kelam aku,ko adew psycho ak smpai aku rse down2 thp gaban..pstu ko naekkn blk smngt aku..huhu..ak syg sama ko sngt2 arep..haha..mira ngn hek n dayah,aku xlupe pom korg…as,pkjat,din,kere,meme aku ingt sek mung..kito dok cni pakat nk cr idup br..

~Kewangn ak skrg??dr segi kewangn blom stabil lg cz br jew genap sbln 2 hr aku kje..lg pom,pg nt,ak nk gi dftr Certified Information Security Expert(CISE) kt cheras..aku hrp msh xtrlmbt lg cz smlm aku cll tnggl 2seat jew lg..skrg2 nya,kl da xder rzki aku tuk smbng blaja,aku da ade cert psl bdng yg aku mnt nih..skrg2nya,aku da diiktiraf lam bidang nih..huhu..international cert lagik tuh…kos pom,agk la..Lam RM1889 gk..tp, xder la mhl cam Certified Ethical Hacking(CEH) yg Ec Council handle..tu dh RM5k..tp,ak rse da ok la tuk dptkn kje yg stabil sikit..xpo,nk wat business pom ok gk kn..huhu..kt bawah nih subjek yg akn aku training kt ctu..

Certified Information Security Expert

Inno Buzz Knowledge Solution

~Aku nk ucapkn terima kasih sngt2 kt Hafsham@Sham Khaleefa@pise…cz,die yg ajr aku psl komputer..n buat aku mnt gler2 ngn komputer..w/pun aku tau die dh tngglkn dunia komputer,n dah hidup as photographer skrg nih,aku ttp bngga..cz kpala otak ko amt la aku kagumi..congrat!!..huhu.aku hrp,pasnih,leh blaja blk sal DSLR ngn ko pise..huhu.

~zul,arep,mat ki,am,thnx bnyk2 cz korg yg wt aku jadik pndai lam Security nih..dl aku xtaw sngt pepe,tp skrg,alhamdulillah,w/pun xseterrer korg,ak ttp rse bngga ngn diri aku skrg cz jmpe korg..buat akmal kt s.alam tu,thnx mal,sbb ko gk,ak dpt msk unikl..ak ingt lg jasa ko..cma ku skrg xsmpt nk g lpk ngn ko..kl ko adew naek KL neyh,ko gtaw la..i/allah,ak cb sedaya upaya aku tuk lpk ngn ko..jnj mlm mggu yepp..huhu

~plan aku skrg?? dptkn cert sbnyk mungkin, n dptkn kje yg aku idam2kn,pstu,br smbng blaja blk..huhu..pastu,ak nk gi mekah ngn mak ayah aku.. 🙂 , aku nk pstikan sumer adk2 aku smbng study n plg sikit pom sumer ader degree..ak nk tlg dorg..bl dorg sume dh stabil,br ak akn pk kn ttg diri aku…apew lg aku nk wat..cz ak akn jadik sorg yg plng puas ht..aku cb berusaha sndiri tuk diri aku..

~lg satu neyh,mlm td ktorg mkn nasik 4 org jew,aku,sudin,din n as..brlaukkan tomyam n daging goreng kunyit..tnpa disangka2,abis sebotol budu..br buke jer tuh..din ciap hirup lagik..haha..thnx tuk Nora cz bawakkn budu tu dr klntn..huhu..laen kali,kl nk g jln2 umh fmly angkt nora lg,gtaw lh yepp..huhu..n thnx cz msh jadik besfren shiro  selama 3 tahun neyh…shiro ingt lg tym knl nora dl..tym mggu msra siswa/siswi..haha..giler bnyk kngn dl2..nora,nurul,atok,trex,sepet,punat,gajah,n abang..huhu…kiter kuar ramai2 gi maen bowl…n shiro trlontar bola bowl tu ke blkg tym tu..hahah..pic kter sume tym tu pom msh ader..haha..

~Pahit manis yg aku lalui spnjg 3 tahun ni,aku akn abadikan dlm memori hidup aku selamanya..thnx sngt2 kpd korg sume yg sudi mnjengah dlm hidup aku..untuk ak smpai thp cam skrg,bnyk yg ak bljr dr korg..ak xkn lupekn korg..selagi jasad aku msh mmpu tuk brnafas,slagi tu la korg akn knl aku mcm aku yg korg knl..n aku xkn sesekali berubah tuk jd org laen aku adalah aku..tuk selamanya..

~k lah,smpai cni jew kisah yg aku mmpu taip pg nih..ak nk tdow..cz kul 8 nt aku nk gi pat yg ak nk dftr cert tu..hrp2 plhn ku kali nih mmpu buat aku jd seorang yg xlg org akn anggap aku xde masa dpn..thnx sumer…

~JAZAKUMULLAHU KHAIRAN KATHIRAA..~

~WASSALAM

FEAR


Lock away my fears inside a bottle.

Lock away my fears inside a jungle.

Let the tiger,Flaming eyes,

Let the tiger,Rip fears’ sight.

Vision of madness,Becoming a darkened ray.

Vision of sadness,Turning into gray.

Trapped inside reality,Burning tiger eyes crying.

Trapped inside humanity,The winds are flying.

This is reality,Show me what you want me to see.

Ocean is blue,And so are you.

Tiger lead me,Through the jungle life.

Tiger unconver the key,To unlock all my strife.

Let me out of the blacked eyed night,Give me a new light.