Blurr…


-SALAM-

Sori geng,aku xsempat nk updatekn blog nih..huhu..xingt skrip nk tulis..huhu..hmm..lam 2,3 hr nih,ader gk la kesah2 yg sonok..tp aku da xbapew clear dh aper yg brlaku smlm..cz aku rse cam hari2 aku makin cpt berlalu..aku rse cam 3hr lps jew hr jumaat..alih2,hr nih da pg jumaat..cpt giler masa beredar..

1stly,thnx to arep cz tmnkn aku mkn kt kg.br pg smlm lam kul 1am smpai 4am..mmg trbaek laa…lme gler aku xmkn nasik ngn budu+gulai daging..mix 2 bnda nih,mmg sdp gler..mnjilat jari aku..huhu.sori la,ko xdpt nk psiko aku pg smlm cz ko sndiri pom ngah blur.al-maklumlah,br bgn tdow jew tym tu kn..haha..part yg plg klkr,kami br2 xbawak lighter pg tu..punyer la arep bersusah payah nk nyalakn rokok,kna ulang alik kt kaunter..thnx arep..haha..

Rep,aku ader citer nk gtau ko..sal planning pg tu..hancus..aku xtaw nape la rep..huhu..aku cb tenangkn ht aku yg sensitip skrg nih ngn ingt blk apew yg ko ckp…huhu.aku akn cb berusaha ngn tekun rep..kl stll xdpt,trpaksa lah aku ‘ launch ‘ kn backup plan aku tuh ngn kdr segera..huhu..cne??nt ko nk aku support ko pom leh..hahah..

aku blk pg tuh,buka je pntu umh tngk as br bngn dr tdo..aku pom ajk la die kuar..cian die xgi mkn lg..huhu..lpk jp kt Amir Ehsan,kjp pom,lame gk la..tym nk  smpai amir ehsan,aku nmpak la 2 org polis yg meronda area tuh..aku ngn as ngn muker selamba dok tngk jew kt dorg..smpai jer dpn amir ehsan,tb2 aku dngr sore polis tu suh benti kt tepi jln..haha..malu la gk kn,dh la nk mkn kt amir ehsan,boleh lak kna soal siasat ngn polis dpn tu..haha..muler2,die suh as buka jaket yg as pakai..pas tu die geledah lak bakul moto aku..haha..giler kentang polis 2 org nih..ader ker muker aku yg baek nih boleh die wat cam aku nih pnjenayah..pastu,die mntk ic aku ngn as..lme gk la..dkt stnghjam gk..huhu..ader ke patot,die dop report kt balai ngn walki-talkie die suh cek ic aku penah ader x rekod polis..pastu die tnye aku,ader rekod polis x??aku gelak kekek2..hahahapastu,mls nk lyn polis tu sngt,slmba je wat kuar rokok n isap dpn dorg..mmg la gengsta kan..haha..member polis tu yg kt ats moto lg,dop tngk jew aku..aku tnye lah,pehal tngk2??nk rokok kew??hahaha(tmbh citer sikit bia bez..). sebenrnya aku buat acuh xacuh jew dpn dorg..siap dop gelak2 lg ngn as..tuk info korg,polis 2 org nih bkn asl dr cni..so,die xpaham la ape yg aku ngn as dop ckp n gelak2..ktorg dop bncng,kl lah ktorg nih tul2 gengsta,mmg kna dah mamat 2 nih..hahah..

die da puas dop brsoal jwb ngn balai ,br la die bg blk ic ktorg..pelik gk polis2 nih,die tahan aku,tp asyik dop soal polis kt balai jew..huhu..pas dorg blh,aku pom park lah kt tepi jln kt ngn meja2 kd mamak nih..as dh duduk dl..aku tngk ader lh satu group bdk2 yg study kt area ctu kot dop pndng aku cam aku nih banduan yg br lps dr pnjara..ak rse cam nk jew gi bg hadiah sorg satu kt bdk2 yg dok tngk aku..aku jln smbl tenung dorg ngn riak wajah aku yg xpuas ht..haha..pastu dorg dop smbng bork blk..xtngk dh..(taw takot..). aku gtaw as,die pasan x bdk2 tu dop tngk..as xpasan..aku ckp la blk nk je aku jd cam mat jahar lam muvee bdk klntn tuh..trus g hentam org yg dok tngk die..haha..nsb baek,mood aku da ok sikit..kl mood aku cam br nih,kompem dh trblk meja ctu..haha..(giler aku berlagak..) tp 2 riyes aku geram ngn bdk2 tu..haha

blk umah da dkt subuh..pas smayang subuh,br aku tdow..bngn kul 10,dop trmenung jew dl 2jam..br gi mndi..hahaaku pom xtaw dh apa yg aku menung kn..aku rse cam xder pk apew2 pom tym mtu..jz menung sesaja dop pk ape aku nk pk??hahaha..pas setel semua urusan harian aku pas bngn tdo,aku gi naek loyat jap amik hdd yg extrnl hdd yg hntr warranty, br nih..pastu gi lak kd jackie(supplier opis aku..) amik power supply 5 biji..br la aku gi kje..smpai da dkt kul 2 dh..nsb baek bos xder lagi..alah,lgpo,bos da ckp kt aku,mase kje aku ikut mase aku..flexible dr kul 10.30am smpai kul 3pm plg lmbt aku msk opis..ni yg aku suker kje cni..kje smpai ke mlm pom xder hl..lg pom,skrg,aku da xder pepe yg nk dibuat lg..kje jelah rutin harian aku..sabtu ahad pom kje..

pas ciapkn pc yg msk mmlm smlm pnyer,aku dop la kemaskini network storage a.k.a mini server opis aku..trkejut gk aku,cne file lam linux kna virus TENGA..yg hairannya,sume file dlm tu read only jew..cne leh kna efffek gk..lg pom,aku xwat ftp pom tuk amik dr luar..kl nk kate ader org yg hack msk..cz wifi ktorg 24 jam on..lg 1,da ciap wat passwd yg bangang2 sumer..isk..2tb nk recover blk file..xpsl2 sshkn aku..huhu..yg plg trok kna effek nye,partition yg smpn sumer driver lh..kl bnyk yg rsk,kna la cr blk…driver laptop xpew..ni driver pc yg pentium 3@4..isk..mlsnye kl kna download blk..huhu…

Sedang dok check td,tb2 ader cstomer dtg hntr pc2 opis die 4 biji lak..pastu  ader lg yg laen dtg hntr lg 1.mkna nya 5 biji pc lah kna ciapkn b4 mlm esok..huhu..hr sbtu n ahad nih,aku kna stand by lk..sori la hek n mira kl aku xdpt join korg..huhu..bkn sbb xnk,dh mmg aku sign surt twrn kje cmtu…lgpom,rate gj hr sabu n ahad laen..mhl..haha.kl xkje,aku join yer..hehe..mlm td lak,g lg kt AU3 kt lmbh keramat hntr brg2..odw blk,bli nasi bngks tuk aku n bos aku 2 bngks kt area seri rmpai..ctu jelh ktorg beli mkn..tu pom kdg2 jew..kdg2,aku xmkn pom sehari suntuk..esok lak br mkn..nk wt cne,kje bz sngt..aku nih jns kl kje bz,aku leh lupe bnyk bnda,tp bkn bab solat lah yer..huhu..yg tu WAJIB..

Sesungguhnya,aku syhukur sngt2 cz dpt kjew cni,walaupom aku da xder life kt luar(mmg aku xdpt ader life lg cam org laen..) aku rse brtuah sngt dpt kje cni..even gj aku xbsr,tp aku rse amt berpuas ht cz bos aku xlokek kl bab ilmu…die akn ajr sumer bnda..(sbb tu la aku bnyk pura2 xtaw)..cam arep kate,lagi bnyak yg kiter tau psl sesuatu,mkin bnyk gk yg kiter xtaw..huhu..pnjm kate2 dr ko arep..(xyah byr royalti kn…ahaks..)aku dpt bljr wiring,setup audio system,repair handphone,repair motherboard lptop n mcm2 lg..aku rse brtuah sngt2..aku rse berbaloi sngt2 aku dpt kjew nih..thnx lah tuk ‘KWN’ aku yg gtaw sal kjew nih..aku rse da taw serba serbi lam bab repair pc b4 nih,tp,skrg br aku sdr,sikit sngt ape yg aku tahu..lg 1,aku nmpak diri aku dlm bos aku…suker tdow lwt2 mlm..opis buka t/hr..sebijik cam aku..cara die wt kje pom sama..pemikirn die sebijik cam aku..aku cam nmpk gk cne future life aku..i/allah,aku nk trus kklkn diri aku ngn kompeni TEXX-NARR ENTRPRISE nih..kl leh,pasnih,aku nk cb bntu bos aku bsrkn lg syrkt nih..aku da mula syg kn ofis nih..suasana br lam idup aku..Sebetulnya,hidup br aku br jer brmula..aku akn mula dr bawah blk..(act,bos aku terer hacking,wkn die yg ckp..huhu..so,aku kna cucuk angin die lah kaw2..haha)

Klah sumer pembaca2 blog aku nih..thnx sngt cz korg sudi bc blog aku yg kdg2 mngarut nih..haha..aku jz ingn truskn hdup aku..dengn bangganya aku nk ucapkn tahniah la kt dayah kaka cz jadik pembaca plg setia..kira kl aku bg soklan pemahaman nih,tntu ko leh jwb 2,3,helai kn huraian ko..hahaha..n kt adik2 aku yg ramai kt fb tu,thnx la kl korg bc..kl xbc pom xpew..bkn ader bnda pnting pom..huhu..cma kl ader spe2 yg nk rpair pc or motherboard lptop,korg leh la try2 kontek aku…korg msj pom xpew,aku akn cll blk nt..i/allah..smpi sini jelah dl ‘taipan’ ak kali nih..aku nk solat subuh jp,n nk tdow jp..ak xnk ngntuk tym khutbah jumaat nt..hr nih cam biasa msk kje kul 3pm-12am(kl xbnyk kje lah)..sayonara…arigato!!

“JAZAKUMULLAHU KHAIRAN KATHIIRAA..”

-WASSALAM-