Tentang aku…


SALAM…

Kesibukan aku berkerja sudah membataskan hidup aku..nak updatekan blog ni pom da susah sekarang ni..bukannya malas,tapi tak berkesempatan..bila balik rumah je,aku terus tido..maklumlah,sekarang nih da berkerjaya..heheh..nk jumapa housemate aku pom da ssh..has sendiri yng ckp kt aku sekarang ni kitorg dah xleh nk lpk sesama,mkn sesama,borak2 smpai ke subuh..huhu..aku blk rmh,has ngn ikram dah tdo..aku tdow pas subuh,bngn kul 11am,dorg da pergi krja..huhu..hr mggu jelah mse tuk ktorg lpk sesama..

Ni br rakan serumah,kanak2 unikl tu,mmg xder masa lngsung lah..huhu..Hekmah,Mira,Kinah n pkwe die Pecal,Are,Nad,Dayah n pkwe die Q,Amran,Ijat,Amri,Ali,Pejo,Arep,Zul,Sabri,Aqmal,Din,Ayoi,Paan,Bad,n yg laen2..(sori aku lpe dh nama korg apew..paham2 lah sndiri yer..heheh).Bdk2 kt S.Alam lg lah…mmg xsmpt nk gi sne..lagipom,ak xdpt lg nk pergi sana..alsn tuk aku kesana dh xder..jauh di lubuk ht aku,aku rndu gk kt s.alam..rndu ngn tasik sne,i-city,bkt cerakah,uptown,dtrn pas n dtrn rumput,n plng pntng s2..huhu..rindu gler..cz s.alam lah yg sbbkn aku jejakkn kaki ke sini…

Sebenarnya,aku cuba tuk bizikn diri aku…aku berusaha ngn sungguh2 tuk sebokkan diri aku..aku tau korg sume kompem paham kn nape..aku cb gelak sekuat hati,sll aku berdoa diri aku pulih semula..aku sll doakn agr sumber kekuatan aku dikembalikn..aku cb hepikn diri aku blk..tp aku xdpt nk jd cam dl..jauh sudut hati aku,aku berdoa agar aku msh ade hrpn..kdg2,bl aku xder kje nk buat kt ofis,aku akn belek buku catatan aku..mira,dayah,n hekmah,korg penah conteng buku tu..tym aku isi brg penangguhan pengajian dl..korg penah baca apa yg dicoret kt situ..n korg penah gelakkn aku..tp tu kisah dl..kisah yg mnghantui hidup aku..kisah yg buat aku jd seorng yg rajin bekerja tnpa hiraukn penat..sekarang nih,bila aku sedey,aku akan baca blk sume coretan kt situ..n aku akn snyum sorg2..org yg xtaw pepe sal buku tu kompem akn ckp aku nih sewel..huhu..tp buku tulah yg jd teman aku sekarg..harta aku yg plg brhrga…

Aku betul2 rindukn hidup aku yg dl..walaupom jauh,aku ttp rse dkt..aku xrse sunyi..skrg,aku hnya jmpew jalan yg sama,plngggn aku,bos aku,moto aku,pc aku,n laptop yg sll brtukar wajah..hehe..aku berusaha dngn sekeras2nya tuk dptkn blk kekuatan diri aku,tp xdpt..alhamdulillah,2mlm nih,aku rse hepi sikit cz lpk gk ngn pokjat,has,ikram,sudin,din,n agus..hr nih besdey ijat,mlm td ktorg celebrate..tp aku xsempat nk join dorg kt karaoke cz aku blk dh kul 1am..tp kt rmh pokjat,din n agus,ktorg smpt lg maen kjr2 perang tepung..haha..lame siot xmaen bnda2 cmnih..haha..tp lupe nk amik gmbr td..mne taknya,sudin da lari satu kwsn..haha..aku rse lega sikit td..cz aku ptg td,aku rse sedey blk bl aku msj ngn sum1..(bkn DIA..).gler pnt td..huhu..pas bsh sume tepung kt muka,n badan,ktorg g jap lpk kt kd mamak amir ehsan kt maluri..kt area rmh pokjat,agus n din jew..lpk pom xlame,msng2 ngntuk..penat..huhu..thnx tuk korg..wlpun bkn bsdey aku,aku rse hepi cz maen kjr 2cmtu..hahaha..

Pejam celik pejam celik,dh 10 hr berlalu…aku rse cam smlm aku jumpew si DIA..n kjp sngt hub kami..setahun sebulan seminggu n dua hari je..aku sedar aku lah pnca semua masalah..aku xnah berubah..n skrg nih,aku da bnyk berubah…aku bkn xnah cb berubah seblm nih,ak cb..tp cam org ckp,blom smpai seru..xsemestinya,bl kiter cb,kte akn trus dpt..kdg2,amik mse yg lma..aku taw msti rmai yg xstuju..tp aku ade trbaca lam buku ilmiah..bkn buku yg mat saleh buat,tp buku yg org islam buat..sape yg xingin berubah jd seorg muslim yg mu’min..dh2 org cam aku..yg dr kecik smpai bsr,bnyk didikn agama yg diterapkn..dr kecik lg mak ayah didik suh jd seorg yg membanggakan..tp bl dewasa,aku kian terpesong..aku xtaw org laen pom sama x ngn aku,tp,aku ingt setiap bnda pasl diri aku dr kecik smpai dewasa..tp aku tetap xjd gk cam mak ayah aku nk aku jd..i/allah,satu hr nt,aku akn bnggakn dorg..

Aku akn sll mnhrgai org yg sll ader tym2 aku ssh..tym aku senang,jgn rsau,aku yg akn cr org blk..cm bl aku ssh,aku ssh nk share kn mslh problem aku..aku akan cb selesaikn masalah aku..aku xsuke nk bebankn org laen sbnrnye..dah kul 7.17 am dh skrg nih,aku rse,aku kna tido jp..nk gi puchong lagi nih jp lg..aku cuti patutnya hr nih,tp da xder makna tuk aku cuti lg skrg..aku akn trus bkerja slg otak aku nih masih mampu berfungsi n badan aku masih mmpu bekerja..perjalanan hidup aku,aku xtau brape lama lg..aku akn berusaha untuk khdpn aku..biarlh org ckp aku xder life pom,sebetulnya,nilah life aku..hidup untuk kje..n kje tuk impian aku…impian aku tuk masa dpn aku..mase dpn aku adlah tuk keluarga trsyg aku,n org yg aku syg..kl aku ada klpngn n berkemampuan lg tuk terus menulis di blog nih,aku akn trus menulis..i/allah…

Ya Allah,tetapkn lh pendirian aku…

‘JAZAKUMULLAHU KHAIRAN KATHIIRAA’

-WASSALAM-